Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πελοπόννησος 1/9/2011

1ηΣεπτεμβρίου 2011 και ξεκίνησα μια βόλτα μέχρι τη δυτική Πελοπόννησο καθότι είχα και λίγη δουλίτσα στη Πάτρα και έτσι το συνδύασα.
Σηκώθηκα λοιπών κατά τις 5 και πριν καλά καλά ξημερώσει ήμουν στο Καστέλι Κισσάμου.


Και έτσι ξεκινήσαμε κατά τις 8 με προορισμό τα Αντικύθηρα με ολιγόλεπτη στάση.






Kαι ξανά αναχώρηση, αυτή τη φορά για Κύθηρα Ήθελα να τονίσω ότι τα Αντικύθηρα είναι ένα πάρα πολύ μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι αλλά πολύ γραφικό.
Τα Κύθηρα τώρα από ότι είδα είναι αρκετά μεγάλο νησί και πάρα πολύ τουριστικό Εδώ ανεβοκατέβηκε πάρα πολύς κόσμος και πολλά αυτοκίνητα τα οποία είχαν προορισμό το Γύθειο.

Αυτό το μέρος του ταξιδιού ήταν λίγο βαρετό ίσως επειδή το καράβι λόγο παλαιότητας με είχε κουράσει τέλος πάντως εκείνη την ώρα άνοιξε η κουζίνα και έφτιαξε λίγο η διάθεση.
. . Γύρο στις 3.20 φτάσαμε στο Γύθειο με καθυστέρηση περίπου 1ωρα λόγο τουριστικής αιχμής. Εγώ δεν είχα έρθει ποτέ ξανά στο Γύθειο αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια μέρη που έχω δει.


 Ξεκίνησα αφού έστησα τα του GPS μίας και μέχρι τότε δεν μου είχε χρειαστεί ,έβαλα προορισμό την ΣΠΑΡΤΗ ο δρόμος μπορώ να πω ότι είναι λίγο καλύτερος από τον δικό μας εθνικό Μετά από καφέ και ερωτήσεις μου συνέστησαν από την πιάτσα των ΤΑΧΙ(πάντα να ρωτάς αυτούς)ότι πρέπει να ανεβώ τον ΤΑΥΓΕΤΟ και να κατέβω κατευθείαν  ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

 Ξεκινώ λοιπών αρχίζοντας να ανεβαίνω ,περιττό να σας πω ότι η θέα ήταν σκέτη μαγεία το μάτι χόρταινε πράσινο όπου και αν κοίταζες  Έχουμε και εμείς βουνά αλλά χωρίς δέντρα Ανεβαίνω λοιπών περνώ το ΜΥΣΤΡΑ μετά το ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ και φτάνοντας στο τέρμα και πριν αρχίσω να κατεβαίνω κοιτάζω το GPS και βλέπω 1300 μέτρα υψόμετρο κοιτάζοντας κάτω έβλεπα όλο τον κάμπο αλλά από μεγάλη απόσταση Άρχισα  να κατεβαίνω και σβήνω τη μηχανή πήγαινα ρολαριστός πότε αργά και πότε γρήγορα για 40 ολόκληρα χιλ η φύση πάντως με αποζημίωσε πλήρως.









.  Φτάνω και περνώ μέσα από  ΚΑΛΑΜΑΤΑ εδώ δεν σταματώ  καθόλου  και βάζω μπροστά το δρόμο και είναι και πολύς εν το μεταξύ η ώρα έχει πάει 6  περνώ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΖΑΧΑΡΩ και προχωρώ προς ΠΥΡΓΟ  παράλληλα με το δρόμο  καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μου κάνουν παρέα και οι γραμμές  του τρένου.  








Φτάνοντας στον ΠΥΡΓΟ έχει βραδιάσει και τα μαλακά μέρη του σόματος μου έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται εδώ και αρκετή ώρα Πολύ εύκολα βρήκα  αρκετά καλό ξενοδοχείο και κουβάλησα τα μπαγκάζια μου και αφού έκανα ένα μπάνιο βγήκα να γνωρίσω  τη πόλη του πύργου,  τελικά τη βρήκα αρκετά ενδιαφέρον.
Το πρωί ξεκίνησα γύρο στις 8 με κατεύθυνση την ΠΑΤΡΑ είχαν μήνη 95 χλμ ο δρόμος πολύ πιο φαρδύς αλλά το οδόστρωμα δεν μου άρεσε πολλά μπαλώματα και η τροχαία έκανε αισθητή τη παρουσία της . 9 και κάτι  έφτασα έξω από την ΠΑΤΡΑ το GPS με έβαλε μέσα στην πόλη από τη 3 είσοδο και αφού έκανα τις δουλείες μου πέρασα και από το γνωστό μαγαζάκι για κάτι μικρό πραγματάκια (τελικά έχει τα πάντα)πηρά πληροφορίες για τη διαδρομή της επιστροφής, ο δρόμος από Πελοπόννησο μεριά είχε πολλά προβλήματα γιατί εταιρία που τον είχε αναλάβει τον είχε παρατήσει και είχε πολλά προβλήματα που τον καθιστούσαν επικίνδυνο.




Έτσι αποφάσισα να περάσω πάνω από το αυλάκι μέσο ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ  ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Πολλά τα χλμ αλλά χρόνος υπήρχε .Μετά τη γέφυρα έστριψα προς ΝΑΥΠΑΚΤΟ .πέρασα το ΓΑΛΑΞΙΔΙ- ΙΤΕΑ άρχισα να ανηφορίζω για τους  ΔΕΛΦΟΥΣ. Έφτασα ΑΡΑΧΟΒΑ και τώρα κατηφόρα όλο τον ΠΑΡΝΑΣΣΟ .






Τώρα έπρεπε να βγω στην εθνική οδό ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ βγήκα λίγο πριν τις πινακίδες για ΧΑΛΚΙΔΑ μετά από καμία δεκαριά χλμ σταμάτησα για καφέ στη κρεμαστή γέφυρα που είναι πάνω στο δρόμο Εκεί τεστάρισα για καμία 30 ρια χλμ τη μηχανή πηγαίνοντας 160-170 γιατί μέχρι τότε δεν είχε Πάι πάνω από 130-140 χλμ.





Από εκεί βρέθηκα στον ΠΕΙΡΑΙΑ γύρο στις 7 το απόγευμα περιμένοντας να μπω στο καράβι.

Διαδρομή  χάρτης


 Σιμπερασμα.1) τεστ της μηχανής άψογη συμπεριφορά κανένα πρόβλημα.BMW  F650 GS(2001) 43659 χλμ στο κοντέρ.
                    2) τεστ οδηγού με τα σημερινά δεδομένα Λίαν καλώς
                   3)  1000 χλμ σε 2 μέρες.
Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα να είστε όλοι καλά και πάντα όρθιοι…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου