Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τουρκία 19-25/06/2012



Το ταξίδι  ήταν προγραμματισμένο πολύ καιρό πριν. Σιγά σιγά πέρασε ο χειμώνας κύλησε η άνοιξη και έφτασε η 5η Ιουνίου όπου έγινε το ξεκίνημα από το Ρέθυμνο.Τις προηγούμενες μέρες είχαν άλλαχτη τα λάστιχα  μπρος πίσω, αλλαγή  λαδιών και φίλτρο, λιπαντικό στην αλυσίδα, και διάφορες  λεπτομέρειες.
Από βραδύς στο καράβι στα Χανιά και το πρωί στον Πειραιά. Είχε αρχίσει να ξημερώνει όταν μπήκα στην  ΕΟ προορισμό κατά αρχάς τη Χαλκίδα όπου και παραμέρισα για τον πρώτο καφέ μαζί με κάποιο παλιό φίλο που είχα να τον δω πολύ καιρό. Αφού τα είπαμε η ώρα είχε πάει 11 . Ξεκίνησα λοιπόν και η επόμενη στάση ήταν τα Τέμπη. Λίγο φαγητό και λίγη ξεκούραση. 







Περνώντας πάνω από Καβαλά και φτάνοντας σούρουπο στα σύνορα στους κήπους.



Αφού καθυστέρησα εκεί καμία ώρα ξεκίνησα νύχτα πια σε τουρκικό έδαφος. Από εδώ και πέρα τα χιλιόμετρα βγαίνουν δύσκολα, παρότι νύχτα και η κούραση τις μέρας,  ένα ρεστοράν ήταν ανοιχτό και έφαγα κάτι μεταξύ ελληνικό μπιφτέκι και τούρκικο σουτζούκι. Τέλος πάντων μετά από καμία τριανταριά χιλιόμετρα Βρήκα ένα ξενοδοχείο στη περιοχή Κεσάν και εκεί κοιμήθηκα και ξεκουράστηκα  καλά μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.


Πρωί  πρωί ξεκίνησα για την Καλλίπολι όπου θα έπαιρνα το καραβάκι για να βγω απέναντι στο Λεπσεκί ,και από εκεί στο Κανακκαλέ









Είχε πάει μεσημέρι ο ήλιος έκαιγε και η άσφαλτο στη Τουρκία δεν φημίζετε (Άλου η πίσσα Άλου το χαλίκι) βρήκα μια ταβέρνα και κάθισα για φαγητό .Προχωρώντας προς νότο και πριν φτάσω στη Σμύρνη καμία 150 χιλ κάνω παράκαμψη για την κεντρική Τουρκία για να φτάσω και στον τελικό μου προορισμό που ήταν το ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ. (στη Σμύρνη δεν πήγα γιατί είχα πάει άλλες 2 φορές και προτίμησα τις μέρες να τις διαθέσω σε αλλά μέρη που δεν είχα πάει).Από εδώ και πέρα αρχίζει το μαρτύριο ο περισσότερος δρόμος ήταν υπό κατασκευή ,μπουλντόζες φορτηγά σκόνη και χαλίκια όταν θα τελειώσουν  τα έργα οι Τούρκοι θα έχουν δρομάρες ,ωστόσο έμενα με ταλεπόρισε  πολύ. Κάποτε αργά  μετά από μαρτυρικά χλμ έφτασα στο ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ βράδυ πια το μόνο που έψαχνα ήταν φαγητό και ύπνο, βρήκα και από τα δυο και σε καλές τιμές Το μοτέλ 30 Έβρο και φαγητό γύρο στα 8 Έβρο  αυτές οι τιμές κυμαινόταν όπου και αν πέρασα. Την άλλη μέρα το πρωί πήγα και γύρισα  σχεδόν όλη τη περιοχή.






















 Το μεσημέρι ξεκίνησα με προορισμό το ΜΑΡΜΑΡΙΣ ήταν γύρο στα300 χλμ και εδώ οι δρόμοι υπό κατασκευή έπρεπε να προλάβω το καραβάκι  που θα με πήγαινε στη Ρόδο, γιατί αν το έχανα είχε ξανά την επόμενη βδομάδα και για να γυρίσω πίσω οδικός δεν με έπαιρναν οι μέρες. Το πρόλαβα και το περίμενα κιό λας. Εδώ  θέλω να πω ότι δεν ξέρω πως την έχει δει η εταιρία (ίσως μαζί με τους Τούρκους)Αλά για να περάσεις απέναντι στη Ρόδο Επιβάτης και μηχανή το εισιτήριο κάνει 125 Έβρο για 2 ώρες ταξίδι.








Κάποτε φτάσαμε στη ρόδο στο τελωνείο ο έλεγχος ήταν αυστηρός ειδικά για τη μηχανή (τώρα μόνος και με τριβάλιτσο στο τελωνείο πάει Άλου το μυαλό).Τέλος πάντων βρήκα ξενοδοχείο και αφού βολεύτηκα εξερεύνησα το νησί των ιπποτών .Είχα να πάω από τότε που ήμουν φαντάρος.







Καλλιτέχνης

 Το ΠΡΕΒΕΛΗ έφευγε στη 1.30 ξημέρωμα Κυριακής για να με μεταφέρει στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ όπου τελείωσε και το ταξίδι μου

 





Για μένα αυτό το ταξίδι ήταν μια ανάσα παρότι το έκανα μόνος αυτό το δύσκολο καιρό δεν ξέρω αν θα μπορέσω ξανά  να ξεφύγω  μακάρι να είχα περισσότερες μέρες. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου